Черкаська місцева прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника приватного підприємства та фізичної особи-підприємця за фактом привласнення та розтрати грошових коштів місцевого бюджету, які виділялися на ремонт вулиці та облаштування стоянки в м. Черкаси (ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області.

За даними слідства, обвинувачені зобов’язувалися виконати будівельні роботи по вулиці Небесної Сотні (від бул. Шевченка до вул. Благовісної), але, зловживаючи своїм службовим становищем, внесли до акту приймання виконаних будівельних робіт на загальну суму 1 млн 900 тис грн. завідомо неправдиві відомості щодо обсягів і вартості ремонтних робіт. Відповідно до висновку експертів вартість завищення об’єму робіт становить майже 120 тис грн.

Крім того, за версією слідства, вказані особи привласнили та розтратили грошові кошти місцевого бюджету, які виділялися на облаштування стоянки по вул. Толстого в м. Черкаси, завдавши територіальній громаді збитків на суму понад 20 тис. грн.

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні  здійснювалося слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури.