Сьогодні на Кам’янщині організувалася група волонтерів, яка забезпечує людей похилого віку продуктовими наборами та масками.

З тим, як працює благодійний рух в місті ознайомився очільник області Роман Боднар під час відвідин Кам’янки, розповідає пресслужба Черкаської ОДА.

Першу партію в 1 тисячу багаторазових масок власноруч пошили та передали працівниці Черкаського шовкового комбінату. Чигиринська «Вікторія» теж віддали тисячу масок, як і смілянська «Славна». Тонну борошна та тонну цукру привіз голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун. Він, між тим, продовжує забезпечувати продуктами незахищених уманчан та медиків.

– Хто не знав, у Золотоноші «Агросвіт» виготовляє макаронні вироби, вони теж у складі набору, – відзначив Роман Боднар. – Перерахував всі позиції для того, щоб подякувати кожному, «чия хата не скраю»! Дякую Богдану Солошенку за мобілізацію зусиль, а кам’янчанам за небайдужість до ближніх. Ні політичні погляди, ні розбіжності у світоглядних переконаннях не завадили всім нам об’єднатися.

Формували пакети підтримки вчора до пізнього вечора. Сьогодні ж з самого ранку їх почали розвозити тим, хто потребує підтримки. Невеличку, але вкрай необхідну допомогу отримають близько 1000 людей похилого віку Кам’янки.

У ході робочої поїздки Роман Боднар зі своїм заступником Юрієм Лесюком відвідав також медичні заклади Кам‘янки, поспілкувалися із лікарями, місцевими жителями.

– Засобами індивідуального захисту лікарня забезпечена, запаси не безмежні, але і поставки не останні, – додав очільник області. – На території ЦРЛ облаштували тимчасовий пункт скринінгового медичного «сортування» хворих на COVID-19. За рекомендаціями МОЗу, пацієнти з респіраторними симптомами мають пройти первинне скринінгове медичне розподілення ще до входу у приймальне відділення. Медичні працівники розподілятимуть пацієнтів залежно від ступеню важкості та госпіталізувати в лікарні лише тих хворих, які потребують цілодобового медичного спостереження. Така схема сприятиме зниженню ризиків інфікування на території лікарні для інших пацієнтів.