За процесуального керівництва Уманської місцевої прокуратури  завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом зловживання повноваженнями особою, яка надавала публічні послуги, внаслідок чого із державної власності вибула земельна ділянка вартістю майже 65 млн грн (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області.

За даними слідства, спеціаліст державного реєстратора відділу з питань державної реєстрації однієї з сільських рад Уманського району Черкаської області з метою отримання неправомірної вигоди, зловживаючи своїми повноваженнями, здійснила незаконну реєстрацію права власності за фізичною особою на земельну ділянку державної форми власності площею 16 га, яка розташована в адміністративних межах Ладижинської ОТГ Уманського району, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам на вказану вище суму.

У ході досудового розслідування на зазначену земельну ділянку ухвалою слідчого судді Уманського міськрайонного суду накладено арешт.

Процесуальним прокурором з метою відшкодування завданих державі збитків пред’явлено цивільний позов до обвинуваченої на суму 64 млн 880 тис. грн.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.