5 квітня 2020 року від Державної установи “Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України” надійшов лист щодо підтвердження позитивного результату лабораторного дослідження на коронавірусну хворобу жителя Черкаського району. Враховуючи ситуацію, що склалася, відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської РДА.

На засіданні прийнято рішення:

1. Обмежити на період карантину доступ відвідувачів до поліклінік, лікувальних закладів;

2 Організувати підвезення працівників соціальної сфери до робочих місць та забезпечити їх засобами індивідуального захисту;

3. Передбачити виділення додаткових коштів для фінансування заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, у тому числі на виплату премій, стимулюючі виплати за складність, напруженість у роботі працівникам соціальної сфери, які безпосередньо надають послуги вдома громадянам похилого віку, особам з інвалідністю та іншим, що перебувають у складних життєвих обставинах.

4. Заборонити до 24 квітня 2020 року відвідування установ і закладів, що надають паліативну допомогу, соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/ перебувають діти, громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають послуги екстрено (кризово).

5. Вжити додаткових заходів щодо виявлення та обслуговування одиноких осіб та осіб, які одиноко проживають, серед громадян похилого віку, осіб з інвалідністю,осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід.

З повним текстом рішення комісії можна ознайомитися за ПОСИЛАННЯМ.