Як повідомила голова громади Вікторія Пипа, в ОТГ однією з перших було прийнято  програму підтримки підготовки молодих лікарів, що, після закінчення навчання, залишатимуться жити і працювати у  громаді. Таким чином, сьогодні тут уже працює лікар,  навчання якої на інтернатурі оплатила громада – і нині вона очолює  центр  первинної медико-санітарної допомоги ОТГ. Наразі громада так само підтримує навчання своєї землячки-третьокурсниці медичного університету, що в майбутньому стане сімейним лікарем у громаді.

За словами начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту виконкому Мокрокалигірської сільської ради Тетяни Онищенко, сьогодні громада зберегла мережу амбулаторій, ФАПів і повністю забезпечена  медичною допомогою (сюди приїздить проводити прийоми іще один сімейний лікар, із сусіднього села). Але готові так само оплатити підготовку і навіть забезпечити житлом ще одного фахівця сімейної медицини.

Мокрокалигірська громада підтримує діяльність власної «невідкладної допомоги»: тут проводяться цілодобові чергування медсестер, готових як надати телефонну консультацію, так і оперативно виїхати на поміч хворому.