Цьогоріч, через недостовірну інформацію про механізм передачі коронавірусу, мешканці області почали викидати на вулиці своїх домашніх тварин.

Використовуючи  вірус як можливість для власного піару, багато столичних політиків розносили з телеекранів такі міфи про хворобу як можливість перенесення її тваринами. І, хоча Міністерство охорони здоров’я та Всесвітня організація охорони здоров’я цю інформацію спростовують, плітки свою справу зробили: на вулицях опиняються перелякані тварини у нашийниках та з іншими ознаками того, що іще вчора вони мали дім.

– Наші волонтери по усій області намагаються оперативно забирати з вулиць таких тварин, оскільки колишні домашні на вулиці приживаються дуже тяжко. Якщо вуличній тварині взагалі важко здобути собі їжу, то тій, що ще вчора мала нехай і вчорашню, але постійну кашу, практично нереально, – констатує президент Черкаського обласного благодійного фонду «Життя» Оксана Савіцька. – Нам критично необхідні були зоологічні клітки – для розміщення у них тварин на час пошуку їм нового дому – і у цьому надзвичайно допомогли (клітками або коштами для їх придбання) такі соціально відповідальні люди як журналіст  Сергій Сухін,  підприємець Анатолій Гладкий,  Голова Ради підприємців Черкащини Олександр Турченяк, директор  ІТ-компанії «SPD-Ukraine» Богдан  Халяпін, народний депутат України Антон Яценко, директор  черкаської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Ростислав  Ніконов та засновник ГК «Укравіт» Віталій Ільченко.

Тож тепер ми можемо забирати з вулиць і рятувати значно більше тварин. Харчувати таку кількість на перетримках було б величезною проблемою, але тут нам допомогли кілька відповідальних і небайдужих виробників та дистриб’юторів кормів для домашніх улюбленців. Офіційне представництво компанії JOSERA в Україні другий рік поспіль надаватиме нашим тваринкам системну благодійну допомогу кормами. Компанія Kormotech (Клуб 4 лапи, OPTIMEAL), ТОВ “Харчові технології Закарпаття” (“Пан Пес”, “Пан Кот”) та компанія «Леопольд» також абсолютно безкоштовно виділили разові благодійні партії своїх кормів для тварин.

Аби нові Мурчики і Гавчики не ставали бездомними, ми підготували прості і доступні листівки, які пояснюють, що тварини не переносять вірус, їх не можна викидати напризволяще – і, завдяки підтримці черкаського підприємця Радислава Ткаченка, ми змогли видати 25 тисяч та поширити їх у кожному районі Черкащини.