З метою запобігання поширення захворюваності на коронавірус COVID-19, а також розірвання ланцюга зараження, на Уманщині запроваджуються додаткові обмежувальні заходи на період карантину. Зокрема щодо пересування та перебування громадян в громадських місцях у період вихідних та святкових днів: з 00 год. 01 хв. суботи до 06 год. 00 хв. першого робочого дня після вихідних (святкових) днів.

Про це повідомляють в Уманській райдержадміністрації.

Обмеження починають діяти з 13 год. 00 хв. 11 квітня 2020 року.

Такі рішення прийняті регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської облдержадміністрації та місцевою комісією ТЕБ НС Уманської райдержадміністрації.

Тож жителів Уманщини просять бути відповідальними та максимально залишатися вдома, щоб не порушувати карантинні обмеження.

Змінити традиції, в тому числі й щодо відзначення релігійних свят, закликала уманчан голова Уманської райдержадміністрації Світлана Волошенюк у своєму зверненні до жителів району.

«Ми маємо зробити все, аби не дати вірусу завдати трагічних втрат для Уманщини, – написала вона. – Тому я наполегливо рекомендую: з 13 години суботи 11 квітня до 6 години ранку понеділка 13 квітня залишатися вдома. Утриматися від відвідувань громадських місць. Рекомендую вам завчасно запастися усім необхідним, не порушуючи правил карантину. Правоохоронні органи посилять чергування у громадських місцях».

Пані Волошенюк наголосила, що нові карантинні заходи мають захистити життя жителів району. «Ці кроки необхідні для того, щоб розірвати ланцюг передачі вірусу. Адже ці дні – важлива фаза у боротьбі з пандемією. Ми або допоможемо вірусу поширитися, або дамо йому відсіч. Все це залежить від кожного з вас! Давайте оберемо життя! Зупинимо вірус!» – закликала голова РДА.

Вона також зацитувала слова митрополита Київського і всієї України Епіфанія: «Коли зараз ми залишаємося у своїх оселях, то це не через слабкість, а через силу нашої віри, бо тим самим ми подаємо приклад нашим ближнім, що ми турбуємося про них, і свідчимо, що наші оселі також є місцем молитви. Коли ми закликаємо Бога в нашому домі – Він почує нас. Тим паче, завдяки досягненням людського прогресу, ми можемо спілкуватися і на відстані, і цю можливість також використовуємо».