В зв’язку з запровадженими картинними заходами та з метою недопущення поширення коронавірусної хвороби в країні обмежено проведення масових, в тому числі релігійних заходів. Поліція звертається до громадян з проханням  залишитись на свята вдома.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області.

Наближається свято Великодня та передуючі йому релігійні свята, які віряни звикли проводити за молитвою в храмі. Цього року поліція Черкащини просить громадян залишитись на свята вдома.

Служба у храмах буде проводитись за участю не більше десяти осіб. Для парафіян трансляція відбуватиметься у режимі онлайн. У місцях Богослужінь можуть бути присутні священник, прислужник, дяк і особи, які технічно обслуговують Богослужіння та забезпечують онлайн-трансляцію.

Вірянам не забороняється відвідувати Храм у індивідуальному порядку в час відсутності проведення Богослужінь, але в такому разі кількість осіб, які одночасно перебувають разом не повинна бути більше двох у великих Храмах та однієї у Храмах меншого розміру, не враховуючи Священнослужителя. Усі присутні зобов’язані носити маски, а ззовні не повинно бути черг

Захистіть себе та своїх близьких – залишайтесь на свята вдома.