У неділю, 19 квітня, відзначають велике свято – Світле Христове Воскресіння, Великдень. Не будемо спокушати! І незважаючи на весняну погожу, радітимемо Христовому воскресінню вдома.

Як повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, друга половина квітня на Черкащині характеризується перебудовою атмосферних процесів. Тому, погода буває нестійкою та нестабільною, передає ЧЕСНО.

Так, наприклад, у 2003 році в цей час було прохолодно і сухо: вночі спостерігалися заморозки до 5°, денний максимум не перевищував 10-13° тепла. В 2012 році, навпаки – спостерігалася дощова погода, і вдень і вночі температура трималася в межах +10+13°. За останні 10 років найтепліше у період 15-20 квітня – до +27° вдень було в 2016 році.

У 21 столітті Великдень на 19 квітня припадав також у 2009 році. І тоді вночі мінімальна температура повітря була +8,0º, випадав слабкий дощ, з денною температурою повітря +16º.

У народі говорили, що на Великдень, якою б не була погода, а «сонечко хоч на хвилину, так вигляне». І в нинішньому році прикмета виявиться вірною.

За прогнозом, у суботу-неділю завдяки впливу периферії західного антициклону, очікується невелика хмарність, але без істотних опадів. Вітер з північного заходу тимчасове дещо послабиться. Прохолодні ніч та ранок (лише 1-3º тепла) із заморозками на земній поверхні, зміняться помірно теплим днем, до 11-13º тепла.

На другій день Великодня хмарності побільшає, покапає дощиком та стане дещо прохолодніше.