Очільник області Роман Боднар на своїй сторінці в соцмережі поінформував про те, що  на сьогодні в області одужало від коронавірусу 42 особи. Загалом зафіксували 151 випадок, за останню добу + 10 осіб (Корсунь-Шевченківський – 1, Катеринопільщина – 1, м. Черкаси – 4, м. Канів – 4).

В Україні в цілому – 5 449, передає ЧЕСНО.

Роман Боднар привітав жителів області з Великоднем та закликав залишатися вдома! Він також висловив вдячність всім, хто в цей день дотримався рекомендацій та залишився вдома. Висловив  подяку й священнослужителям, які з розумінням поставилися до ситуації, дотрималися рішень обласної комісії з ТЕБ та НС й провели служби за зачиненими дверима без прихожан.

– Віряни мали змогу дивитися богослужіння онлайн. Окремо дякуємо правоохороням області, які всю ніч слідкували за правопорядком і зараз також продовжують. Близько двох тисяч поліцейських на всій території Черкащини у цей святковий день турбуються про нашу з вами безпеку. Створені оперативні резерви, – зазначив пан Роман.

Голова ОДА також повідомив, що за ніч надійшла скарга про порушення у храмі на Лисянщині: там зафіксували скупчення людей. Порушники карантинних обмежень будуть притягнуті до відповідальності. Складено протокол відповідно до ст.44-3 КУ Про адміністративні правопорушення.