Очільник департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов прокоментував лист від Служби у справах дітей про адміністративне покарання для батьків школярів, що ігнорують дистанційне навчання.

Під час свого прямого ефіру Воронов розповів, що лист не стосується департаменту освіти, оскільки Служба у справах дітей діє окремо та не погоджує з ними листи, передає ЧЕСНО.

Водночас, лист не був погоджений ні з ким у виконавчому комітеті міської ради, тому в суботу його було скасовано. “Дійсно є діти, які не беруть участі в дистанційному навчанні. Зокрема, це йде мова про школярів, які поїхали до дідусів чи бабусь десь у село, де може не бути ні засобів зв’язку, ні Інтернету, – зазначив Воронов. – Настільки мені відомо, листа від Служби у справах дітей вже в суботу скасовано. Ніхто з батьків не буде притягнутий до відповідальності”.

Також він додав, що на початку наступного навчального року для всіх школярів проведуть коригуюче навчання. Тож навіть ті учні, що зараз не навчаються дистанційно, зможуть наздогнати матеріал. “У вересні для всіх дітей буде проведено коригуюче навчання, аби наздогнати весь навчальний матеріал, усі прогалини, що могли виникнути під час карантину. Орієнтовно – це протягом місяця”, – розповів Воронов.