У Черкаській області коронавірусом інфіковані майже 50 медиків, 13 з них уже одужали.

Про це повідомила начальник управління охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Лариса Кошова, передає ЧЕСНО з посиланням на Економіку сьогодення.

“Дехто з медпрацівників захворів у медичних закладах, які не надають медичні послуги хворим на COVID-19. Зокрема, були випадки у Третій міській лікарні швидкої допомоги. Більшість хворих працівників – молодший медперсонал”, – уточнила Лариса Кошова.

Вона також повідомила, що наразі дефіциту медичних кадрів в регіоні не відчувається.

Для лікування хворих на коронавірусну інфекцію в регіоні визначили 6 лікарень. Нині, за першої хвилі, задіяно 3 медичні закладів, де медичну допомогу надають близько 150 лікарів.

Нині хворим на Covid-19 медичну допомогу надають у Черкаській інфекційній та Уманській інфекційній лікарні. Також уже приєднали і Черкаську обласну лікарню, де пацієнтів лікують у спеціально підготовлених відділеннях.

Для лікарів, які надають допомогу хворим на коронавірусну інфекцію, в області розроблений спеціальний алгоритм роботи. Це дає змогу забезпечити оптимальний режим праці та відпочинку медиків, а також вберегти їхні сім’ї від імовірного зараження на COVID-19.

Лікарі працюють за так званим “вахтовим методом”. Його суть полягає в тому, що групи лікарів працюють добу в режимі 4 години праці на 4 години відпочинку. Після цього вони добу мають вихідний. Таким чином лікарі працюють тиждень і не відвідують сім’ї. Після цього медикам надають 7-денний відпочинок, упродовж цього тижня їх обстежують на ПЛР.

“Після закінчення зміни черкаських медичних працівників відправляють до місцевого санаторію “Мрія”, а уманську бригаду – до місцевого готелю. Проживання та гаряче харчування під час зміни та відпочинку фахівців забезпечує влада”, – розповіла Лариса Кошова.