У неділю, 17 травня, о 21:00 телеканал “1+1” покаже український історичний фільм “Чорний ворон”, знятий за мотивами однойменного роману Василя Шкляра. Стрічка відтворює одну з найбільш трагічних сторінок в історії України ‒ боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках.

Про це канал повідомляє пресрелізом, передає ЧЕСНО з посиланням на Козацький край.

Сюжет фільму описує історію життя та кохання Івана на прізвисько Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Одвічна жага українців до волі не дає головному герою залишатись осторонь важливих подій, які розгортаються в його селі. Саме тому він відважно жертвує спокоєм та сімейним затишком і починає запеклу боротьбу за незалежність рідної землі, волю та майбутнє українців і власної родини

Головну роль Ворона у стрічці виконує Тарас Цимбалюк. Образ Тіни, коханої Ворона, у фільмі втілила Ксенія Данилова. Народна артистка України Наталя Сумська у фільмі зіграла ворожку Явдоху. Нагадаємо, саме за цю роль акторка визнана переможницею Четвертої Національної кінопремії “Золота Дзиґа” в номінації “Найкраща жіноча роль другого плану”. Олексій Тритенко у драмі втілив образ головного антагоніста ‒ чекіста Птіцина, а чекістом Євдокімовим став Андрій Мостренко.

У фільмі глядачі зможуть побачити і відомого українського музиканта Сергія Бабкіна, який втілив образ містичного Варфоломія – вічного гайдамака, який веде аскетичний спосіб життя та живе у підземеллях Мотронинського монастиря, що свого часу був укриттям повстанців.

Також акторами фільму стали Павло Москаль, Даніїл Мірешкін, Зоряна Марченко, Віктор Жданов, Аліна Коваленко, Азізбек Абдурашидов, Володимир Ращук та інші. Особливим та символічним актором став птах ‒ ворон Фрейд.

Режисер “Чорного ворона” – Тарас Ткаченко. Сценарист ‒ Тарас Антипович, оператор-постановник – Олександр Кришталович, виконавчі продюсери – Христина Шкабар та Володимир Андріюк.