7 травня 2020 року голова Черкаської обласної організації ВО «Свобода», Юрій Ботнар привіз для уманських медиків не лише рамку, а й засоби індивідуального захисту придбані власним коштом.

Про це повідомляє пресслужба обласної організації партії, передає ЧЕСНО.

Рамка – це пристрій для додаткової дезинфекції тих, хто контактує із хворими на коронавірус. На прохання Юрія Ботнара, пристрій виготовило одне із черкаських підприємств.

Для захисту медиків свободівець придбав вологонепроникні захисні костюми, щитки, респіратори FPP3, антисептик і концентрат для дезинфекції поверхонь.

«В першу чергу дякую медикам за їхню самовіддану працю. Умань для мене таке ж рідне місто, як і Черкаси, і я радий, що можу допомагати лікарям і тут. Перед тим як придбати засоби індивідуального захисту, я проконсультувався з медиками щодо їх потреб. Я вважаю, що безпека лікарів зараз на першому місці, адже саме вони прикладають максимальні зусилля для боротьби з коронавірусом. Тому я зичу здоров‘я всім працівникам медичної сфери, а ми в свою чергу зробимо все можливе для їх безпеки», – зазначив Юрій Ботнар.

Перед цим, команда черкаської організації ВО «Свобода» передала на потреби медиків місячну зарплату. За ці кошти придбали засоби захисту для медиків черкаської «швидкої», обласної лікарні та обласного лабораторного центру.