Ще в березні Кабінет Міністрів України разом Міністерством охорони здоров’я ініціювали виділення регіонам субвенцію з державного бюджету, яка мала піти на доплату медичним працівникам, які борються з коронавірусом.

Про це пише Дзвін, передає ЧЕСНО.

– Медики Черкас отримали доплату за рахунок субвенції з державного бюджету у розмірі 584 224 грн. Обсяг виплати і те, як здійснюється облік медичного персоналу, який має отримати її, а це нагадаю медперсонал, який працював безпосередньо з хворими на коронавірус, – все регламентується законодавством, – зазначив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Всеволод Кульчиковський.

У той же час з міського бюджету було виділено одноразової премії для всього медперсоналу, що працював із хворими на коронавірус у Черкасах, – 915 тис. грн. Таким чином лікарі отримали по 10 тис. грн, медсестри – по 8 тис. грн., а молодші медсестри – по 4 тис. грн.

“Також у Черкасах усі медики, що задіяні в боротьбі з епідемією коронавірусу, отримують з міського бюджету 25-відсоткову надбавку до зарплати. Поки що вони отримали гроші за березень, а щонайпізніше на наступному тижні отримають і за квітень. Там просто виникла загальнодержавна юридична колізія, яка затримала виплату подібних надбавок. Однак вона вирішується”, – додав Кульчиковський.

Також в коментарі нашому виданню він зазначив, що станом на вчора по всіх лікувальних закладах міста Черкаси у 44-х медиків був діагностований COVID-19, але, слід зауважити, що частина з цих людей не є жителями міста. Адже в міських лікарнях працює середній – молодший персонал, який добирається до роботи із навколишніх сіл.

До слова, на постачання обладнання для боротьби з COVID-19 за кошти міського бюджету уже укладено договорів на 52 млн грн, а на засоби індивідуального захисту та дезинфіканти – на 16 млн 200 тис грн. Загалом Черкаська міська рада виділила на боротьбу з коронавірусом майже 100 млн. грн., в тому числі і на придбання засобів захисту та дезінфекантів – 29 млн. грн.

– Процес виділення додаткових коштів ще триває, також триває процес укладення нових договорів, – додав Кульчиковський.