На території Черкаського лісгоспу цього тижня проведуть заходи з винищування лісових шкідників шляхом наземного хімобробітку лісових насаджень. Роботи проводитимуться за допомогою аерозольного генератора «Гард» інсектицидом «Фастак». Норма застосування – 100мг/га.

Про це повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства, передає ЧЕСНО.

Черкаські лісівники просять громадян поставитися з розумінням до проведення таких надзвичайно важливих заходів та застерігають, що протягом чотирьох діб після обробки лісу, забороняється сінокосіння, відвідування лісу, збір дикорослих плодів, ягід, грибів та усіх видів лікарських рослин. У період обробки лісового масиву та протягом 5 діб після цього забороняється випас худоби у безпосередній близькості та в ньому. У цей же час не рекомендується випускати бджіл.

Спеціалісти Черкаського лісгоспу визначили, що загальна площа, на якій необхідно проводити винищувальні роботи, становить 1 734 га. Головне управління держпродспоживслужби в Черкаській області затвердило проєкт наземних винищувальних заходів на площі 1 565 га, оскільки згідно діючого законодавства та Державних санітарних правил хімічний обробіток повинен відбуватися з урахуванням санітарно-захисних зон від населених пунктів, об’єктів водопостачання. Тому виділяється кілометрова санітарна зона, де не можна проводити обробіток.