Відтепер сервіс єМалятко доступний для батьків новонароджених у Черкасах, Умані та Золотоноші. Отримати послугу можна у відділах ДРАЦС.

Про це йдеться на сайті Міністерства цифрової трансформації України, передає ЧЕСНО.

Тепер сервіс доступний у 31 місті України. Мапа точок доступу за посиланням: bit.ly/eMalyatko.

“З січня 2020 року послугою єМалятко скористалися близько 6000 батьків. Щодня ми працюємо над тим, щоб сервіс був доступний для всіх батьків новонароджених. Невдовзі ми плануємо запустити надання комплексної послуги у всіх ЦНАП України. А до кінця року – єМалятко стане доступною онлайн на порталі Дія”, – коментує Людмила Рабчинська, заступниця Міністра цифрової трансформації.

Для отримання комплексного сервісу батькам новонароджених необхідно звернутися до адміністратора ДРАЦС або ЦНАП в залежності від міста та мати з собою паспорти, податкові номери платників податків (за наявності) і медичну довідку про народження дитини. Після завершення карантину за послугою можна буде звернутися і до медпрацівника пологового будинку.

Нагадаємо, що єМалятко – це комплексна послуга для батьків новонароджених, яка передбачає об’єднання 10 послуг за заявою. У пілотному режимі сервісу доступними є 8 послуг за заявою. Комплексна послуга усуває потребу здійснювати до 11 візитів до установ, надавати до 37 документів та витрачати на весь процес понад 30 годин.

Впровадження послуги реалізується Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Прем’єр-міністра України, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Державної міграційної служби, Державної податкової служби та за сприяння міжнародних проєктів: програми EGAP (Швейцарська Конфедерація та Фонд Східна Європа), SURGe за підтримки Уряду Канади, проєкту EGOV4UKRAINE, що є частиною програми U-LEAD з Європою, EU4PAR, Grid Dynamics Life.