В Україні скоро можуть з’явитися касові апарати в смартфоні.

Про це розповіли у пресслужбі Міністерства фінансів, передає ЧЕСНО.

Мінфін і Державна податкова служба завершують підготовку до запуску безкоштовного фіскального додатку для програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО).

Більш того, обидва відомства обіцяють відразу ж запустити програму в тестовому режимі.

Протягом місяця представники бізнесу зможуть ознайомитися з функціоналом програми у електронному кабінеті платника податків, протестувати його і надати свої пропозиції щодо його удосконалення.

З 1 серпня 2020 року продукт буде доступний для повноцінного використання для всіх бажаючих на безкоштовній основі. У той же час, обов’язковим використання програмного РРО для певних видів діяльності 2-4 груп фізичних осіб-підприємців стане з 1 січня 2021 року“, – заявили в Мінфіні.

Введення програмного РРО є важливим кроком до детінізації економіки, що дозволить споживачам за лічені хвилини перевірити наявність виданого чека в базі даних податкової.

З урахуванням світових трендів діджиталізаціі і тим більше в умовах карантину запуск РРО в смартфоні є дуже актуальним. Ми виходимо на новий рівень адміністрування. Це рішення дуже очікується бізнесом, адже значно спрощує життя підприємцям. Цей фіскальний додаток можна буде легко встановити на будь-який смартфон, планшет або ноутбук. Уже найближчим часом його можна буде протестувати“, – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Запуск продукту повинен був відбутися ще 19 квітня, але презентацію перенесли, щоб доопрацювати інтерфейс.