Виконавчий комітет Черкаської міської ради проголосував за початок роботи закладів освіти, культури та спорту в Черкасах.

За словами директора департаменту освіти та гуманітарної політики Сергія Воронова, навчальні заклади відкриватимуть згідно з постановою Кабінету міністрів, передає ЧЕСНО.

Водночас освітянин зазначив, що в місті не зможуть відкритися усі дитячі садочки. Зокрема, оскільки досі тривають обмеження пересування людей, яким більше 60 років. А саме люди такого віку часто працюють у закладах освіти. “Людям віком більше 60 років досі заборонено виходити. З 54 закладів дошкільної освіти близько 30 медсестер у нас – якраз такого віку. Без цих спеціалістів неможливо відновити нормальну роботу садочків. Критична ситуація на кухні, більша частина яких – це працівники більше 60. У нас лише до 10 садочків, які ми зможемо теоретично відкрити. Також триває закупівля термометрів, щоб дотримуватися відповідних протоколів. За постановою, звичайні рушники треба замінити на паперові – тендерна процедура займає близько трьох тижнів”, – сказав Воронов.

Він також відзначив, що обласний лабораторний центр відмовляється тестувати працівників освіти. “Мотивують тим, що вони не належать до працівників, які потребують тестування за якоюсь постановою. Маємо констатувати, що за таких умов ми не до кінця зможемо створити безпечне середовище для перебування дітей”, – резюмував Сергій Воронов.