Оздоровча компанія влітку 2020 року буде проходити із врахуванням карантинних заходів щодо запобігання поширення гострореспіраторної вірусної інфекції COVID-19. Нині ж уточнюють раніше заплановані заходи та очікують розпоряджень про входження в літній оздоровчо-відпочинковий сезон від Уряду.

Про це інформують в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, передає ЧЕСНО.

Загалом на проведення оздоровчої кампанії цього року запланували використати 26 млн 920 тис з обласного та місцевих бюджетів. Втім, у зв’язку з із врахуванням карантинних заходів ці показники переглядаються.

Послугами оздоровлення та відпочинку планували охопити 80 тис 819 дітей віком від 7 до 18 років, що становить 66% від загальної чисельність дітей шкільного віку згідно даних Державної статистичної звітності. Проте ситуація також залишається невирішеною із відкриттям дитячих закладів відпочинку на базі загальноосвітніх шкіл області.

Крім того, для забезпечення санаторно-курортними путівками у 2020 році дітей з інвалідністю, пов’язаною з Чорнобильською катастрофою, з обласного бюджету виділено 275,4 тис. грн для оздоровлення 18 дітей зазначеної категорії, що складає 100% від потреби.

Послуги оздоровлення та відпочинку в області планували надавати 498 закладів, з них 13 стаціонарних заміських закладів оздоровлення та відпочинку, 72 заклади праці та відпочинку, 410 закладів з денним перебуванням та 3 наметові містечка. Зараз уточнюється інформація щодо мережі заміських закладів оздоровлення та відпочинку області, які планують надавати влітку свої послуги.