Після представлення Віталія Ільченка в якості фронтмена Черкаського обласного штабу партії «Слуга народу» в мережі про відомого підприємця з’явилось багато суперечливої інформації. Щоб з’ясувати, що з того правда, а що – відверті фейки, ми поспілкувалися з самим бізнесменом.

Отже, Віталій Ільченко – власник і керівник групи компаній “УКРАВІТ”, що стала першим в Україні виробником хімічних засобів захисту рослин, фронтмен партії «Слуга народу» на Черкащині:

Про співпрацю з одіозними представниками команди президента-утікача Віктора Януковича.

«Я завжди дивився на політиків як на таких, що по різні боки барикад з нами. Маючи 20-річний досвід у бізнесі – фактично це були 20 років боротьби за право залишитись у бізнесі, за можливість створення робочих місць і розвитку власного виробництва. За часів Януковича влада знищувала наш бізнес. Щоб не втратити все, довелося «ділитися». Саме так і з’явились у засновниках одіозні представники команди президента-утікача… Після революції 2014 року я був змушений назад відкуповувати свою ж частку».

Про політичний досвід і участь у виборах.

«Я бізнесмен і маю займатися бізнесом, хоча суспільні проблеми мене також дуже турбують. Ніколи не мав амбіцій бути політиком. Я розумію, що набагато більше принесу користі, будучи в бізнесі і створюючи нові робочі місця… Я ніколи не приймав участі у виборах. Минулого року було багато розмов про мій «похід у Верховну Раду» від «Слуги народу» на Сумщині. UKRAVIT є постійним партнером “Квартал-фесту”, який завжди проходив у Сумській області. От дехто і вирішив, що я неодмінно буду там балотуватись. Проте цього так і не сталося».

Що киянин «забув» у Черкасах?

«Хоч я і киянин, та з 2003 року у Черкаси працює наша компанія «Укравіт», переїхали жити мої батьки, брати з родинами. Буваю тут постійно. Щиро прагну, щоб місто розвивалося, щоб діти мого брата, які тут живуть, хотіли жити, навчатись і працювати в Черкасах».

Хто такий фронтмен?

«Той, хто буде спілкуватися з людьми, доносити свої ідеї і отримувати зворотний зв’язок. Я хочу зробити вибори прозоро, щоб до нас долучилися справді прогресивні люди, разом з однодумцями зібрати команду з досвідом та бажанням на якісні зміни, яка піде у владу, а ми разом із ними нестимемо відповідальність».

Про політичні амбіції.

«Я відкрита людина і готовий знайомитися та спілкуватися з усіма людьми. Але не дивіться на мене як на політика. Сам я залишуся в бізнесі. Проте маю наснагу і хочу зараз сформувати команду змін, яка працюватиме фахово задля процвітання Черкас і Черкащини в цілому».