Незабаром в центрах надання адміністративних послуг Черкаської області запрацює новий державний сервіс «єМалятко». Наразі Міністерство цифрової трансформації України разом із обласною державною адміністрацією та адміністраторами ЦНАП регіону працюють над запуском послуги.

Вже 86 адміністраторів з 36 ЦНАП пройшли навчання щодо надання послуги «єМалятко», 10 адміністраторів проходять тестування. 38 ЦНАП запустили процедуру підписання узгоджених рішень про співробітництво у сфері надання послуги «єМалятко» з Центральним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Київ) – розповідають в Департаменті регіонального розвитку Черкаської ОДА, передає ЧЕСНО.

«єМалятко» – комплексна послуга для батьків новонароджених. Лише за однією заявою та з мінімальним пакетом документів можна за 20 хвилин оформити до 8 послуг. До кінця року цей перелік заплановано збільшити до 10 послуг.

Проект «єМалятко» значно спрощує та пришвидшує процедуру отримання послуг, пов’язаних із народженням дитини. Адже зараз щоб отримати усі документи для дитини (передбачені сервісом «єМалятко») традиційним способом, батькам доводиться відвідати близько 11 різних державних установ та витратити на це щонайменше 10 днів. єМалятко зменшує кількість установ до 1 — всі послуги можна замовити в один час в одному місці.

Послуга «єМалятко» є безкоштовною. Виключення – реєстрація місця проживання дитини,  адміністративний збір за яку складає 13,6 грн. Водночас це добровільна послуга. Система не передбачає ліквідації традиційних інстанцій.

Про те, в якому із ЦНАП області ця послуга вже запрацювала, в Департаменті регіонального розвитку Черкаської ОДА інформуватимуть на офіційній сторінці в Facebook  https://cutt.ly/zyXZ3y4.