У черкаських енергетиків – чергове свято. Днями відбулося відкриття відразу двох капітально відремонтованих будівель – у Черкаському та Черкаському міському районах електричних мереж.

Істотні зміни в обох РЕМ розпочалися ще минулого року. Тоді ремонти зробили в адміністративних приміщеннях підрозділів, передає ЧЕСНО з посиланням на Дзвін.

«Надзвичайно важливі і приємні заходи – покращення умов праці наших працівників. У ПАТ «Черкасиобленерго» склалася добра традиція – на великі свята радувати відкриттями і оновленнями. Так збіглося, що напередодні такого великого свята ми відкриваємо відразу дві оновлені будівлі в наших структурних підрозділах. – зазначив під час відкриття голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук. – Коли я вперше познайомився з колективом Черкаського РЕМ, мене вразило, в яких умовах вони працюють. В таких самих жахливих умовах обслуговувалися і споживачі. Поспілкувавшись із людьми, дав слово, що ми покращимо побутові умови, вони будуть працювати в сучасних умовах праці, і також своєчасно будуть отримувати зарплату. Слова дотримав, ми все зробили і навіть більше – приміщення капітально відремонтовані, нові меблі, оргтехніка, спецодяг, інструмент, транспорт, закуплено реманент, а зарплата завжди вчасно п’ятого і двадцятого, і з того часу ми збільшили її вдвічі. Забезпечуючи працівників гідними умовам та зарплатою, ми вносимо свій вклад у позитивні зміни в нашій країні на краще. І в нинішній, непростий для країни час, ми підтримуємо стабільну роботу Товариства, тому наш колектив, а це близько 3,5 тисяч сімей Черкащини, впевнений у завтрашньому дні».

За словами директора Черкаського міського РЕМ Вадима Трохимця, було повністю проведено капітальний ремонт ззовні і усередині приміщень, замінено вікна, зроблено сучасне освітлення, пожежну сигналізацію, нові меблі, встановлено відеоспостереження і датчики руху для вмикання світла.

Були облаштовані побутові кімнати для електромонтерів, інженерів та служби механізації і транспорту.

Також облаштовано нові вбиральні та систему вентиляції.

Технічні працівники звикли працювати за будь-яких погодних умов і нерідко приїжджають із об’єкту в мокрому, брудному одязі. Раніше його доводилося сушити, де прийдеться, в основному, на батареях. Однак система опалення вмикається лише в опалювальний період, тому було прийнято рішення облаштувати автономну кімнату для сушіння одягу.

Також для зручності працівників зробили кімнату для прийому їжі, а перепочити енергетики мають змогу у зручній альтанці.

«На даному підприємстві працюю з 2001 року. Після зміни керівництва 2017 року, Олег Григорович пообіцяв, що будуть змінені побутові умови для виробничого персоналу. Були числені скарги, що в зимовий період температура в приміщенні не піднімалася більше 18 градусів, тому в першу чергу нам встановили сучасні вікна, були змінені внутрішні мережі. Наші працівники задоволені, що після роботи, а працюють вони і в дощ, і в сніг, можуть привести себе в порядок. Для цього встановлені сушарки, є душ. Кажуть, щаслива та людина, яка з радістю приходить на роботу, це – про нас» – поділився емоціями Андрій Синьогуб, старший майстер дільниці кабельних ліній.

Урочисте відкриття цього ж дня відбулось  і в Черкаському РЕМ, який обслуговує споживачів Черкаського району. Перший етап капітального ремонту тут завершили в листопаді минулого року. Другу чергу закінчили в грудні, і вже в новий рік увійшли з повністю новим, сучасним адмінкорпусом європейського рівня.

«Не один раз у цьому РЕМ змінювалися керівники. Він, як і міський район електричних мереж, також потребував значних капіталовкладень та організації виробничого процесу. Сказати, що приміщення, в якому вони базуються, потребувало ремонту – це не сказати нічого. Потрібна була тверда господарська рука і вольові рішення. Рік тому ми почали ремонт у адміністративній будівлі, і в грудні його вже відкрили. І перейшли до господарської групи, яку б відкрили до Великодня, але трошки відтермінували цю подію через карантин. Багато роботи було зроблено як працівниками Черкаського РЕМ, так і «Черкасиенергоремонтом» та підрядними організаціями, які зробили все можливе, аби забезпечити людям нормальні умови. Я дякую всім за роботу і зусилля, які доклав кожен із вас, аби світ навколо, починаючи з робочого місця, коридору, двору, посадженої квітки ставав кращим і гарнішим», – зазначив голова правління Товариства Олег Самчук.

Директор РЕМ Юрій Батурін розповів, що від старої будівлі мало що лишилося, фактично стіни і фундамент, усе інше було оновлено. Комунікації там були в ганебному стані, сипалася штукатурка, словом, приміщення знаходилося в аварійному стані.

Робилося все фактично з нуля: система опалення, освітлення, нова проводка, санвузли. У оновлених приміщеннях для працівників є все необхідне, вони мають змогу виконувати свою роботу в комфортних та сучасних умовах, облаштовано душові, вбиральні, кімнати для прийому їжі, закуплено нові меблі, оновлено диспетчерську службу. Облагородили і прилеглу до РЕМ територію: встановили альтанку для відпочинку, фонтан, ліхтарі, висадили клумби.

«Тут настільки гарно працювати і обідню перерву проводити, надворі подихати, таке задоволення, що навіть втома якщо і є в кінці дня, то приємна», – кажуть енергетики.

В планах – продовжувати впорядкування території, облаштування авто- та вело стоянок та утеплення будівлі, – каже директор.

Нині капітальні та поточні ремонти тривають у всіх РЕМ області. Зокрема, наразі посилені капітальні роботи продовжуються в одному з найбільших структурних підрозділів Товариства – Уманських енергетичних мережах. Крім того, підходять до завершального етапу ремонти центральної диспетчерської служби та служби зв’язку ПАТ «Черкасиобленерго».

«Працівник – наша найбільша цінність. У нинішній час не так просто знайти хороших фахівців і створити ефективну команду, тому ми цінуємо кожного нашого співробітника. Забезпечити гідні умови праці для людей, які відповідають за надійність електропостачання області, – одне із наших найважливіших завдань. Можливо, іноді їхня робота і непомітна і згадують про них лише тоді, коли світло в домівках зникає. Однак не слід забувати, що вони день у день працюють над тим, щоб цього не ставалося. Паралельно ремонтні роботи ми продовжуємо в усіх РЕМ області, адже кожен структурний підрозділ важливий для нашого товариства»,– підсумував голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук.