Перевірку лікувальних закладів щодо відповідності використовуваних площ функціональному призначенню проводять в Черкасах.

Про це на Фейсбуці повідомив очільник департаменту охорони здоров’я Всеволод Кульчиковський, передає ЧЕСНО.

“Відсьогодні розпочалась кропітка робота з аналізу відповідності використовуваних площ функціональному призначенню. Аналізуємо проектну документацію, по кожному поверху, віддані в оренду приміщення, фактичне навантаження на зайняті площі, ефективність їх використання, доцільність оренди та утримання. Плануємо відпрацювати механізм якнайбільш ефективного їх використання, з врахуванням поточної та, ймовірно, майбутніх проблем. Багато чого підлягає відновленню, переформатуванню.

Мета одна – наближений заклад має надавати якомога ширший спектр медичної допомоги первинного, і, частково, вторинного рівня. Укладені закладами договори з НСЗУ, як правило, дозволяють уникнути безпардонного ставлення до пацієнтів з повсякчасним відсиланням до лікарів первинної ланки за направленнями, особливо в невідкладних ситуаціях. З цього приводу плануємо окрему сумісну нараду з керівниками ЗОЗ”, – зазначив головний медик Черкас.