12 червня 2020 року фракція ВО «Свобода» наполягала на розгляді проєкту рішення «Про висловлення недовіри голові Черкаської обласної державної адміністрації Боднарові Роману Миколайовичу».

У ході засідання обласної ради депутат від «Свободи» Юрій Ботнар наполягав на внесенні в порядок денний запропонованого націоналістами висловлення недовіри голові Черкаської ОДА Роману Боднару. Однак цю ініціативу не підтримали та навіть не включили до порядку денного сесії обласної ради. «За» проголосували лише 12 обранців.

«Більшість, зрозуміло, уже «обробив» Боднар всіма можливими способами, а їх він знає певно що багато, адже СБУшників колишніх не буває. Всі люди з подібною трудової історією свої звички і навички зберігають і застосовують в майбутньому. А враховуючи, що Роману Миколайовичу випала дуже «важка доля» – працювати у ворожому регіоні, без будь-якої підтримки і впливових друзів, тож приходиться згадувати старі улюблені методи маніпулювання і залякування людей» – прокоментував ситуацію Юрій Ботнар.

«Робота» голови ОДА над депутатами схоже пройшла успішно.

«Депутати своїм неголосуванням яскраво показали, що вони сліпо «віддались» Роману Боднару та підтримуватимуть будь-які його рішення та дії. Отже їх влаштовує політика Зеленського і його намісника на Черкащині. Їх влаштовує систематичне ігнорування Боднаром пропозицій депутатів Черкаської обласної ради. Їхня думка не враховується під час формування та внесення змін до обласного бюджету. Місцеве самоврядування на межі знищення. Очевидно, що Роман Боднар перевищує свої повноваження, але ми живемо у вільній країні, і не допустимо подібного «царювання». Абсолютно недоцільним є розподіл коштів, спрямованих на боротьбу з епідемією COVID-19. До слова, коштів виділено катастрофічно мало, тому медикам багатьох обласних лікарень знадобилась допомога волонтерів та меценатів. Ми не можемо мовчати, коли відбуваються такі неприпустимі речі» – зазначив Юрій Ботнар.

Так само депутати обласної ради не внесли до порядку денного запропонований Ботнаром проект рішення про відкликання народних депутатів Олега Арсенюка, Олександра Скічка, Любові Шпак та Андрія Стріхарського, які підтримали законопроект про деребан землі (ринок землі). За проголосувало лише 16 депутатів.