Цьогоріч доходи, що перевищили 1 млн грн, задекларували вже 66 осіб. Загальна сума задекларованих доходів від мільйонерів становить понад 170 млн гривень. З їх числа – 30 жителів обласного центру, по 6 з Умані та Канева, 5 із Сміли та району, 4 із Монастирищенського району, по 2 – з Черкаського, Золотоніського, Шполянського та Христинівського районів, по одному – Ватутіно, Драбівського, Жашківського, Корсунь – Шевченківського, Лисянського,Чорнобаївського, Чигиринського районів.

Про результати кампанії декларування доходів за п’ять місяців 2020 року розповів начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Черкаській області Микола Кислинський, передає ЧЕСНО з посиланням на пресслужбу Черкаської ОДА.

Загалом протягом січня-травня 2020 року жителі Черкаської області подали 16683  декларацій про доходи, отримані у 2019 році. Громадяни задекларували 753 млн грн доходів, з яких нарахували 33,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 4,2 млн грн військового збору.

В ДПС нагадують про право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного року. Так, за п’ять місяців 2020 року до повернення на розрахункові рахунки платників задекларовано 6,1 млн грн  податку на доходи фізичних осіб, з яких вже повернули 5 млн гривень.

30 червня 2020 року – граничний термін подання декларації про доходи за 2019 рік для громадян, які зобов’язані декларувати доходи та осіб, що провадять незалежну професійну діяльність та до 01 жовтня 2020 року – граничний термін сплати такими декларантами визначених у декларації податку і збору.