Від початку карантинних обмежень у Черкасах зафіксували 240 випадків інфікування коронавірусом (61 із них – у медиків). У чотирьох осіб діагноз підтвердили впродовж останньої доби.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Всеволод Кульчиковський, передає ЧЕСНО з посиланням на пресслужбу Черкаської міськради.

За його словами, одужали за цей період 132 жителі Черкас (35 із них – медичний персонал). Станом на сьогодні 75 осіб перебуває на самоізоляції (позитивний результат тесту на Covid-19 у 35 осіб), ще 54 хворих – на амбулаторному лікуванні, 13 – в інфекційній лікарні.

– Упродовж останнього тижня ми спостерігаємо зростання кількості хворих, на жаль, люди безвідповідально ставляться до обмежувальних заходів. Карантин – не скасовано, а тільки пом’якшено, – прокоментував Всеволод Кульчиковський. – Важливо пам’ятати, що ймовірність інфікування та поширення вірусу значно вища у великих групах людей та при тісному контакті.

Головний медик Черкас радить носити маски в публічних місцях, дотримуватися гігієни під час кашлю та чхання, мити руки з милом або обробляти їх антисептичними засобами, за можливості – уникати великих скупчень людей та пам’ятати про соціальну дистанцію.

Додамо, що за період із 11 березня в Черкасах провели 7 101 тестів.