10 червня на зеленій зоні вулиці Шевченка у Золотоноші розквітнув біло-рожевий букет з петуній. Металеву конструкцію оживили квітникарки приватного підприємства «Базис плюс», котре опікується благоустроєм міста. У спеціально зварені кільця вони встановили вазони з розлогими квітучими рослинами.

Про це розповідає місцеве видання Золотоноша Сity, передає ЧЕСНО.

Ще на початку лютого міські господарочки висіяли у теплиці зерно петуній. Щоби досягти максимально презентабельного вигляду кожної петунії, понад чотири місяці їх вирощувала, доглядала, пасинкувала Марина Довгань. Ходила біля них, як коло малих дітей, підтримуючи потрібну температуру та забезпечуючи вологість повітря. Потім пройшов етап акліматизації. 223 вазони майстер з озеленення Тетяна Кучеренко дбайливо вставила у конструкцію, формуючи ночами обдуману композицію. Для розкішного банта використали 15 метрів яскравої тканини. Віднині переносною клумбою опікуватиметься Раїса Петрук. Двічі на день вона поїтиме кожен вазон, щоб спека не зашкодила рослинам. Милуйтеся, золотонісці та гості міста, красою невтомних рук квітникарок і цінуйте затрачені для вас зусилля.

Обабіч бетонних східців зварювальники встановили металеві поручні, щоби перехожим було зручніше користуватися бетонним підйомом. Можливо, і на них з’являться підвісні квітучі вазони. Якщо у квітникарок не опустяться руки і не зникне бажання саджати, саджати, саджати…

Напередодні Зелених свят столярі Володимир Вовк та Андрій Воропай разом з майстром Сергієм Колядою оновили улюблені юними матусями та багатьма містянами місця відпочинку у Меморіальному парку – лавочки на великому колі. Для цього спеціалісти підприємства «Базис плюс», яким керує Олена Козлова, заготовили, простругали, відшліфували і пофарбували кілька десятків дерев’яних брусків. Роботу чоловіків відразу ж оцінили відпочиваючі, яких відчутно побільшало особливо у надвечірні години.

А в парку ім. Т. Г. Шевченка встановлюють новий дитячий майданчик, якого з великим нетерпінням чекають золотоніські малюки та їхні матусі. Одна з його частин – яскрава гірка – уже красується посеред відпочинкової зони. Тож, життя у Золотоноші не стоїть на місці, та й саме місто оновлюється і розвивається.

…11 червня схід сонця Олена Козлова зустріла біля вищезгаданого букета. Як думаєте, чому? Щоб переконатися, чи вцілів він за ніч. Бо, на жаль, є серед золотонісців окремі «елементи», яким обов’язково треба щось поцупити додому або зламати і кинути. Такий менталітет. Як його викорінити чи змінити? Щоправда, зранку усі вазони були на місці, хоча частина їх уже защипана.