У разі своєчасного початку чемпіонату (27 червня) та першості (28 червня), розіграш Кубку розпочнеться 28 – 29 серпня. Не виключається, що через окремі дозвільні процедури, чемпіонат і першість можуть розпочатися на тиждень пізніше.

Про це повідомляє пресслужба обласної федерації футболу, передає ЧЕСНО.

Шляхом використання засобів зв’язку, проведено засідання Виконавчого комітету обласної Федерації футболу на якому розглядалися лише питання, пов’язані з проведенням в 2020 році чемпіонату, першості та розіграшу Кубку області серед аматорських команд.

Так затверджено регламент та положення про їх умови проведення, склади команд-учасниць, календарі змагань першого кола та розміри грошових внесків на покриття витрат, пов’язаних з організацією і проведенням цих турнірів.

Також за поданням суддівського та інспекторського комітетів ФФЧО, затверджено склади арбітрів та делегатів-інспекторів для проведення зазначених заходів.

Відтак, учасниками вищої ліги стануть 8 команд: «Альтаїр» Драбів, СК «Базис» Кочубіївка, ФК «УТК» Паланка, «Златокрай-2017» Золотоніський р-н, «Олімп» Кам’янка, СК «Росава» Степанці, ФК «Авангард» Монастирище, ФК «Родень» Канів.

У першій лізі планується участь 9 команд: ФК «УТК-2» Паланка, «Колос» Вільшана, ФК «Шевченків край» Городище, «Яснозір’я» Яснозір’я , «Слобода» Червона Слобода, СК «Базис-2» Кочубіївка, «Явір-Сміла» Сміла, ФК «Тальне» Тальне, «Урожай» Корсунь-Шевченківський.

Чемпіонат серед команд вищої ліги і першість серед команд першої ліги пройдуть у два кола за принципом «кожний з кожним» на своєму полі та на полі суперника у вихідні дні по суботах та неділях відповідно.

У разі своєчасного початку чемпіонату (27 червня) та першості (28 червня), розіграш Кубку розпочнеться 28 – 29 серпня. Не виключається, що із-за окремих дозвільних процедур, чемпіонат і першість можуть розпочатися на тиждень пізніше.

ФФЧО також інформує, що календарі змагань І кола чемпіонату і першості будуть офіційно оприлюднені лише після остаточної заявки команд.

Зазначимо, що Кабінет Міністрів України дозволив проводити спортивні змагання за участі не більше 50 учасників, без глядачів та за умови суворого дотримання протиепідемічних заходів при їх проведенні.