Обласні персональні щорічні стипендії призначили митцям Черкащини. Відбирали стипендіатів сьогодні на засіданні комісії під головуванням першого заступника очільника ОДА Дмитра Ляшова.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА, передає ЧЕСНО.

Стипендії у галузі культури призначаються за вагомі особисті досягнення у розвитку професійного та аматорського мистецтва. Загалом цьогоріч подали на розгляд комісії 29 кандидатур. Їх обирали у трьох номінаціях. Зокрема, з-поміж письменників Черкащини, у галузі культури і мистецтва та студентів вищих мистецьких навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

– Культура виховує та єднає нас, – зазначив Дмитро Ляшов. – Саме тому так важливо підтримувати тих, хто обрав мистецтво своїм життєвим шляхом. Починаючи з 2006 року на Черкащині виплачують стипендії діячам культури. Цей рік – не виключення. Загалом на виплату стипендії в обласному бюджеті заклали 151 200 гривень. Принагідно мав за честь привітати з днем народження знаного в Україні та світі митця Черкащини Івана Фізера. Він створив понад тисячу творчих робіт. Його творами прикрашені інтер’єри та екстер’єри, сади і парки, церкви України. Твори черкащанина зберігаються у приватних колекціях України, Іспанії, Польщі, Німеччини, США, Канади.

Нині обласна комісія підтримала кандидатури 5 обласних письменників, 13 митців від закладів культури і мистецтва, обласних організацій творчих спілок та по три студенти від вищих мистецьких навчальних закладів I-II рівнів акредитації на перше та друге півріччя 2020 року відповідно. Кожен стипендіат отримуватиме щомісячну доплату у розмірі 600 гривень.