Черкаський державний бізнес-коледж відкриває аграрне відділення у Ірклієві.

Колектив Іркліївського професійного аграрного ліцею прийняв одноголосне рішення приєднатися до Черкаського державного бізнес-коледжу. Декларацію про наміри об’єднати два навчальні заклади у один днями підписали в.о. директора ліцею Олександр Карабін та директор бізнес-коледжу Олег Куклін.

– Від такого об’єднання виграють усі: і коледж, і ліцей, і система освіти на Черкащині загалом, – наголосив Олег Володимирович. – По-перше, це буде навчальний заклад, у якому відбуватиметься підготовка фахівців усіх освітніх рівнів: від робітничих спеціальностей до магістрів (останніх у наших стінах уже сьогодні готують за сприяння Київського національного університету технологій та дизайну).

По-друге, сьогодні на Черкащині виділено два головних пріоритетних напрямки розвитку: ІТ-технології і аграрна сфера. Фахівців ІТ та менеджерів ми вже готуємо – а тепер маємо можливість навчати фахівців аграрного напрямку. Філософія нашого закладу така: готувати не космонавтів чи дипломатів, а фахівців, які реально потрібні сьогодні нашому регіону.

По-третє, бізнес-коледж активно розвиває міжнародну співпрацю з європейськими та американськими вишами. Зокрема, за програмою академічної мобільності «Еразмус+» наші викладачі і студенти проходять стажування у Вищій школі менеджменту інформаційних систем (місто Рига, Латвія). Було б добре доєднати до цієї співпраці ще й професійний напрямок.

За словами Олега Кукліна, після приєднання до бізнес-коледжу ліцей може стати Іркліївським аграрним відділенням цього закладу, а згодом – Іркліївським фаховим коледжем.

Оксана Савіцька