19 червня, у Черкасах, на території 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС, за участі голови Черкаської обласної адміністрації Романа Боднара, відбулось офіційне введення до оперативного розрахунку спеціалізованого відділення безпілотних літальних апаратів.

Про це  інформують у пресслужбі ДСНС Черкащини, передає ЧЕСНО.

Оглянувши техніку та обладнання Роман Боднар подякував присутнім рятувальникам за високий рівень готовності, а також зробив акцент на позитивних змінах, які відбуваються в системі цивільного захисту області. Голова адміністрації переконаний, що поява нової техніки, а також презентовані зміни в системі реагування пожежно-рятувальних підрозділів, дозволять підвищити загальний рівень ефективності дій підрозділів ДСНС при ліквідації надзвичайних подій, надання допомоги населенню.

У свою чергу, начальник Управління ДСНС у Черкаській області, Андрій Даник, наголосив на тому, що поява нових структурних підрозділів, а також техніки, це яскраве свідчення ефективності процесу реформування який триває в системі ДСНС, головним завданням якого є створення сучасної професійної системи цивільного захисту.

Андрій Миколайович також наголосив, що нагальні зміни, це практична відповідь на досвід бойових дій пожежно-рятувальних підрозділів, який вони отримали в ході ліквідації пожеж в природних екосистемах, проведення моніторингу, а також пошуково-рятувальних операцій, на території області і під час виконання спеціальних завдань в зоні відчуження.