У Балаклеївській ОТГ всією громадою впорядковують місцеві ставки.

Ця громада взялася взірцево дбати про довкілля та природні красоти на території ОТГ. На балаклеївських ставках облаштовують пляжі, знімають сітки та охороняють від браконьєрів ночами.

– Цьогоріч ми підсипали дамбу між ставками, зарибили їх та  облаштували пляжні зони відпочинку.  Активісти громади самі підіймають  людей на генеральні прибирання – нещодавно люди провели толоку,  викосили береги ставків, прибрали  усе сміття, – констатує голова Балаклеївської ОТГ Ростислав Ситнік. – Поставили переїзд на дамбі, встановили до 30 дерев’яні вказівників. Також, ми плануємо встановити там десяток баків для збору сміття.

– Ми проводимо постійні нічні патрулювання ставків – охороняємо їх від браконьєрів, – розповідає один із активістів, за сумісництвом – начальник відділу з питань правопорядку, безпеки громадян, цивільного захисту, охорони праці, запобігання корупції, зв’язків з правоохоронними органами та оборонно – мобілізаційної роботи Балаклеївської сільської ради Олександр Денщиков. – Щоночі проводимо групове патрулювання, придбали для цього човна та 4 рації. Не уявляєте, скільки сіток познімали ми за цей час.  На осінь хочемо провести повторне зариблення водойм – випустити до 3 тон малька риби. Саме для того, щоб зберегти наші ставки і природну красу навколо, активісти всіх сіл громади підготували колективне звернення до сільської ради, Наполягаємо не передавати ставки Балаклеї у оренду, а лишити їх доступними для всіх мешканців громади, які зможуть ловити там рибу, відпочивати, займатися спортом – і надати їм для цього статусу  рибогосподарських водойм загального користування.

Оксана Савіцька