Володар першої сходинки футбольного турніру на Кубок міського голови серед дорослих команд отримає унікальний трофей, виготовлений за авторським проектом у Запоріжжі.
Про це сьогодні розповіли міський голова Анатолій Бондаренко, один із організаторів змагань інструктор-методист ДЮСШ «Дніпро-80» Андрій Фощій та співорганізатор, депутат Юрій Тренкін, передає ЧЕСНО з посиланням на пресслужбу Черкаської міськради.

За словами Анатолія Бондаренка, аналогів цьому кубку немає у всій Україні. Його висота сягає понад метр, а важить він близько 20 кілограмів.
– Приємно бачити в Черкасах таку кількість активної та спортивної молоді. Під час цього турніру на футбольних полях зустрілись 36 команд у трьох вікових категоріях (дві дитячі та доросла група), – прокоментував міський голова. – Переконаний: завдяки таким змаганням, які ми провели у двох різних мікрорайонах, ми мотивуємо наших жителів до тренувань.
Як розповів Андрій Фощій, цей кубок – перехідний і зберігатиметься в будівлі міської ради.
– У переможця кубок зберігатиметься протягом тижня, тільки після трьох поспіль перемог у турнірі кубок зможе залишитися в команди, – говорить Андрій Фощій. – Сьогодні за цей трофей змагатимуться команди «Карбон» та «Майфон».
За результатами ігор організатори, серед іншого, оберуть кращого гравця турніру серед дорослих команд. На нього чекає оригінальний приз від Президента Української асоціації футболу Андрія Павелка.
Розклад змагань 25 червня:
18.30 – «Батьківщина» – «Черкаські козаки» (гра за 3-4 місця),
19.40 – «Карбон» – «Майфон» (фінал),
20.40 – урочисте нагородження всіх команд.
А вже цієї суботи й неділі (27, 28 червня) відбудуться фінальні ігри серед дитячих команд.