Зловмисники зливали з голови рухомого складу дизельне пальне. Каністри з пальним скидали під час руху потягу та грузили до свого автомобіля. Їх затримали оперативники під час вчинення чергової крадіжки. Дії зловмисників задокументовано. Речові докази вилучено.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Черкаської області © Офіційний сайт Черкаська область, передає ЧЕСНО.

Працюючи над наявною інформацією про факти крадіжок палива з рухомих складів залізниці, оперативні працівники управління карного розшуку поліції встановили, що переважна більшість крадіжок вчиняється на території Смілянського району, а до їх вчинення причетні безпосередньо працівники залізниці. Як було встановлено, зловмисники діяли за чітко відпрацьованою схемою – під час руху потягу вони зливали пальне у  заздалегідь підготовлені каністри.  Потім, у визначеному місці, де знаходився їх автомобіль, скидали каністри з пальним, яке в подальшому вантажили до автомобіля і збували за помірними цінами. Щоб не бути поміченим зловмисники кожного разу обирали нове місце для скиду.

Поліцейські ретельно відпрацювали маршрут руху зловмисників та встановили місце, де планувався черговий скид пального. Оперативники влаштували засідку та затримали зловмисників «на гарячому», під час безпосереднього  вчинення злочину. Під час невідкладного обшуку слідчі зафіксували пошкодження пломбувань на паливних баках рухомого складу та взяли заміри пального.

Ємкості з пальним та автомобіль зловмисників вилучено. За вказаним фактом слідчими Смілянського відділу поліції розслідується кримінальне провадження, відкрите за статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про додаткову кваліфікацію за статтею 191 Кримінального кодексу України

Поліцейські встановлюють повне коло осіб, причетних до вчинення крадіжок палива з держпідприємства та  перевіряють зловмисників  на причетність до скоєння аналогічних злочинів.