Державна аудиторська служба України внесла зміни до свого плану та включила Черкаську міську раду до списку позапланових перевірок. Вони проходитимуть у сімох департаментах – фінансової політики, житлово-комунального комплексу, освіти та гуманітарної політики, економіки та розвитку, управління справами та юридичного забезпечення, архітектури та містобудування, а ще в департаменті охорони здоров’я та медичних послуг.

Про це було повідомлено в листах від 19 червня, передає ЧЕСНО з посиланням на пресслужбу Черкаської міської ради.

Для проведення «ревізії» до Черкас приїхали 20 працівників Держаудитслужби із Києва, Кіровоградської та Полтавської областей. Сьогодні – перед початком перевірки відбулася спільна зустріч за участю аудиторів, очільників структурних підрозділів та міського голови Анатолія Бондаренка. Він наголосив: сприятиме проведенню заходів фінансового контролю мерії в межах чинного законодавства та покладених повноважень.

Зауважимо, що план проведення заходів державного фінансового контролю Державної аудиторської служби України на I квартал 2020 року було затверджено наказом Державної аудиторської служби України від 02.01.2020 № 2. У ньому – відсутня інформація стосовно перевірок бюджету Черкас.

Наказом від 18.03.2020 №65 було внесено зміни до попереднього документу та затверджено вже План проведення заходів державного фінансового контролю Державної аудиторської служби України на I півріччя 2020 року в новій редакції, утім, і в ньому жодної згадки про ревізію міського бюджету Черкас.

Натомість наказом Держаудитслужби від 18.06.2020 № 160 «Про затвердження Змін до Плану проведення заходів державного фінансового контролю Державної аудиторської служби України на І півріччя 2020 року» було затверджено зміни та включено до Плану проведення заходів державного фінансового контролю Державної аудиторської служби України на I півріччя 2020 року (в частині державних фінансових аудитів) проведення лише одного аудиту – Державного фінансового аудиту міського бюджету міста Черкаси за період з 01 січня 2017 р. по 30 червня 2020 р.

Підставою проведення аудиту зазначено: «Власна ініціатива (значний обсяг фінансових потоків, інших державних ресурсів, що спрямовувалися на виконання бюджетних програм, утримання державних органів, імовірність виникнення фінансових порушень, у тому числі внаслідок відсутності (низького рівня) внутрішнього контролю)».