Днями в Черкасах з’явився провокаційний біл-борд, на якому звинуватили міську владу у розкраданні коштів з міського бюджету. Йшлося про нібито “відмиті” на харчуванні дітей 55 тисяч гривень, а головними “розкрадачами” було названо міського голову Черкас Анатолія Бондаренка, його заступника, свободівця, Юрія Ботнара та начальника департаменту освіти Сергій Воронова, також свободівця. При цьому жодних аргументів наведено не було, жодних посилань на документи чи розслідування правоохоронців. Як і жодної конкретики – як саме ті гроші нібито було вкрадено. Просто, як в тому анекдоті про батюшку і сина-алкоголіка: вкрали і край.

Про це розповідає ДЗВІН, передає ЧЕСНО.

До слова, на рекламі не було і жодної інформації про замовника та відповідального, де, ким і яким тиражем її виготовлено, що має обов’язково бути згідно із законодавством, тож в даному разі виникають питання і до власника самого борду.

У відповідь на цей христоматійний прояв чорного піару, “оскандалені” таким чином посадовці звернулися до поліції, адже мають намір покарати нечистих на руку політичних конкурентів, оскільки не сумніваються, що борди – “артпідготовка” до осінніх місцевих виборів, і що опоненти готують ще тонни такого бруду.

«Борд з, як завше, огульними звинуваченнями, став черговим проявом співпраці Романа Боднара та Михайла Бродського, що ведуть спільну боротьбу проти Черкас. Розміщення цього наскрізь брехливого борду — злочин. Учора на моє прохання Сергій Воронов вже викликав на місце події оперативно-слідчу групу та звернувся із відповідною заявою до поліції»,- написав на своїй сторінці у Фейсбук Юрій Ботнар.

Він також наголосив, що команда свободівців у Черкаській міській раді разом із міським головою Анатолієм Бондаренком за останні кілька років запровадили регулярне підвищення калорійності їжі для дітей, безкоштовне харчування у спеціалізованих дитсадках, забезпечили харчуванням малят з пільгових категорій і досі тримають на найнижчому по країні рівні відсоток батьківського співфінансування у садочках. Саме це і дратує опонентів, бо вони не мають що протиставити реальній роботі на користь громаді, тож і вдаються до “оббріхувань з підворітні”.