Традицію креативних відеовітань для містян продовжує Золотоніський міський будинок культури. Цього разу місцеві митці презентували оригінальний кліп до Дня Конституції України. Для цього адаптували відому пісню Святослава Вакарчука “Той день”, організувавши зйомки у різних локаціях довкола Золотоноші.

Про це розповідає місцеве видання Золотоноша, передає ЧЕСНО.

Автор ідеї, організатор та сценарист – режисер МБК Маргарита Лазарєва. Саме вона наважилась втілити в життя свою ж ідею. За її словами, основний лейтмотив відео – свою країну мрій “малювати” мають усі громадяни. Якщо кожен українець докладе зусиль на місці, отримаємо справді квітучу державу. Головну роль у кліпі зіграв уродженець Золотоноші, художник Юрій Шаповал. Свою барвисту Україну на великому холсті він малював на фоні Дніпра. У цей час вокальними здібностями на околицях міста ділився колектив будинку культури.

–  За кадром лишилися спека, зламаний дрон і купа роботи небайдужих до мистецтва людей. Результат нашої спільної кропіткої праці маємо. Величезна подяка усім причетним до втілення її в життя. Дякую своїй рідній Золотоноші за безкраї, мальовничі краєвиди! Дуже сподіваюся, що виправдала надії. З Днем конституції,моя Україно, – прокоментувала прем’єру авторка відео Маргарита Лазарєва.

Сам кліп створено за підтримки міського голови Віталія Войцехівського та виконавчого комітету Золотоніської міської ради. Запис та зведення треку здійснив Ігор Соколенко, хормейстер – Євген Гонза. Зйомками займались Сергій Марченко, Дмитро Сало, Олександр Гущик та Володимир Осауленко. Пісню виконували місцеві аматори сцени – Євген Гонза, Ігор Соколенко, Маргарита Лазарєва, Анна Ярешко, Ірина Темченко, Вікторія Костогриз, Вікторія Долгушина, Світлана Величко та Віта Лелека.

Монтаж здійснювався на базі місцевої креативної рекламної агенції “MG Group”. Окремо організатори дякують за технічну та матеріальну допомогу Міському будинку культури, Центру соціальної допомоги, ПП “Базис Плюс”, Молодіжному клубу журналістики, редакції тижневика “Златокрай”, спеціалізованій школі №2, а також Станіславу Щербатюку, Дмитру Салу, Олександру Гущику, Сергію Візерському, Руслану Ізвозчику та Оксані Черв’яковій.