Зловмиснику оголошено про підозру за двома статтями кримінального кодексу України. За вчинене йому загрожує до восьми років за ґратами.

Про це повідомляє пресслужба поліції Черкаської області, передає ЧЕСНО.

До поліції звернулися представник одного з товариств з заявою про те, що  протягом 2018-2019 років невстановлена особа шляхом втручання в роботу програмного забезпечення суб’єкта господарської діяльності завдала збитків на суму 180 тисяч гривень.

Під час досудового розслідування слідчими Драбівського відділу поліції  спільно з працівниками підрозділу кіберполіції Черкаської області було встановлено особу зловмисника. Ним виявився колишній працівник підприємства. Чоловік маючи необхідні навички та будучи обізнаний з роботою програмного забезпечення протягом декількох років  здійснював втручання в роботу програмного забезпечення суб’єкта господарської діяльності, що призвело до спотворення процесу обробки інформації. Внаслідок його незаконних дій підприємство зазнало збитків.

Особу зловмисника встановлено. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті  361(Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) та частиною 3 статті 190(Шахрайство вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України.

За вчинене зловмиснику загрожує до восьми років за ґратами.