На Черкащині започатковують проект “Історія на дотик: Чигиринська фортеця”, що реалізується в рамках програми “Інклюзивне мистецтво” за підтримки Українського культурного фонду.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА, передає ЧЕСНО.

Проект “Історія на дотик: Чигиринська фортеця” передбачає створення умов безбар’єрного доступу до пам’яток Чигиринщини для людей з порушеннями зору. Для цього планують виготовити перший на Чигиринщині об’єкт, адаптований для незрячих та слабозорих людей, який презентує історико-культурну спадщину краю – тактильну модель Чигиринської фортеці 1678 року з бронзи.  Модель встановлять на Замковій горі в Чигирині, де вона буде доступною для всіх категорій відвідувачів, та стане новим туристичним об’єктом.

Крім того, передбачається створення доступного простору шляхом облаштування прилеглої території для відвідування людьми з інвалідністю: укладання тактильної плитки, заміна шлагбауму, маркування маршруту фарбою для слабозорих.

У рамках проекту також надрукують буклет “Чигиринська фортеця” шрифтом Брайля та книгу-путівник по Чигиринщині в універсальному дизайні “Історія на дотик. Чигиринщина”.

Реалізувати проект протягом липня-жовтня 2020 року.