1 липня цього року, голова районної ради Олексій Собко спільно з головою Черкаської районної державної адміністрації Володимиром Клименком, з заступником директора департаменту будівництва – начальником управління містобудування та архітектури Черкаської обласної державної адміністрації Василем Дмитренком провели зустріч з директором Департаменту містобудування, архітектури та планування територій Міністерства розвитку громад та територій України Сергієм Білоусом та керівництвом ТОВ «Кліар Енерджі», яка є однією з провідних компаній в Україні, що спеціалізується на реалізації проектів з відновлювальних джерел енергії та поводження з ТПВ.

Про це розповідає пресслужба Черкаської районної ради, передає ЧЕСНО.

Предметом зустрічі було обговорення співпраці за проектами переробки відходів. Зокрема інвестори висловили намір побудувати новий сміттєпереробний об’єкт на території Черкаського району.

За словами інвесторів, Черкащина – перспективний майданчик для реалізації таких проектів. Тож будівництво сміттєпереробного комплексу дозволить значно скоротити захоронення ТПВ, що матиме позитивні екологічні наслідки як для району, області так і України в цілому, і в результаті – отримувати ресурсоцінні компоненти та спрямовувати їх на повторне використання.

− Створення комфортного інвестиційного клімату на Черкащині та розвиток відповідної інфраструктури є пріоритетом обласної та районної влади, − зазначив Володимир Клименко. − Ми завжди відкриті для співпраці, тим більше за такими проектами, які дадуть можливість не лише покращити екологічну ситуацію, а й створити робочі місця та отримати додаткові надходження до місцевих бюджетів.

Керівництво області, району та інвестори завершили зустріч в атмосфері партнерських рукостискань та висловили сподівання на успішне, взаємовигідне та довгострокове співробітництво.

Довідково:

Компанія «Кліар Енерджі» заснована в 2015 році.

Реалізовано 16 проектів в різних куточках України (Одеса, Харків, Кривий Ріг, Дніпро, Кременчук, Херсон, Тернопіль, Чернігівська, Івано-Франківська область тощо).

Колектив компанії налічує близько 520 осіб.

Річне виробництво електроенергії становить понад 80 млн кВт/год в еквіваленті.

За роки діяльності компанія стала не лише лідером ринку «зеленої» енергетики України, а й сильним інструментом держави у реалізації Стратегії розвитку.