У ході реалізації програми Президента «Велике будівництво» на Черкащині вже є вже перші результати.

Про них громаду інформує Служба автомобільних доріг області, передає ЧЕСНО.

Зокрема, нове асфальтобетонне покриття влаштували на двох ділянках доріг державного значення загальною протяжністю 17 км. Завершили поточний середній ремонт та ввели в експлуатацію майже 10 км автодороги М-05 Київ – Одеса у Жашківському районі. Також завершили поточний середній ремонт та ввели в експлуатацію 7 км ділянки автодороги Р-10 /Р-09/ – Черкаси — Чигирин — Кременчук у селі Мошни Черкаського району.

Станом на 10 липня на замовлення САД на автодорогах державного значення Черкащини тривають ремонтні роботи.

– Підходить до завершення поточний середній ремонт 35,8 км на 3 ділянках автодороги державного значення Н-01 Київ – Знам’янка у Городищенському та Смілянському районах.

– На завершальній стадії поточний середній ремонт 6 км на автодорозі державного значення Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань у селі Гусакове Звенигородського району.

– Завершується поточний середній ремонт 5 км на автодорозі Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань у селі Гереженівка Уманського району.

– Проводиться реконструкція 11,6 км обходу міста Золотоноша на автодорозі державного значення Н-08 Бориспіль — Дніпро — Запоріжжя — Маріуполь.

– Триває реконструкція шляхопроводу через залізничну колію та підходів до нього на ділянці км 117+180 у Золотоніському районі на автодорозі державного значення Н-08 Бориспіль — Дніпро — Запоріжжя — Маріуполь.

– Проводиться капітальний ремонт 10,7 км на автодорозі державного значення Н-08 Бориспіль — Дніпро — Запоріжжя — Маріуполь у Золотоніському районі від села Софіївка до села Піщане. У рамках цих робіт виконується капітальний ремонт мосту через річку Супій біля села Піщане.

– Розпочалися роботи із капітального ремонту ділянки протяжністю 11,2 км від села Піщане до міста Золотоноша.

– Проводяться підготовчі роботи до початку реконструкції шляхопроводу через залізницю та підходів до нього у місті Городище на автодорозі державного значення Н-01 Київ — Знам’янка. Наразі проводяться підготовчі роботи для влаштування об’їзної дороги для автотранспорту.

– Завершується поточний середній ремонт 7,4 км обходу міста Умань на автодорозі державного значення М-12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка.

– Продовжуються роботи з поточного середнього ремонту автодороги державного значення Р-10 /Р-09/ — Черкаси — Чигирин — Кременчук у Черкаському районі на трьох ділянках загальною протяжністю 23 км: км 28+800 — км 36+800 у селі Софіївка, км 36+800 – км 45+800 між селами Софіївка та Мошни, км 52+800 – км 58+800 від села Мошни у напрямку Черкас.

– Триває поточний середній ремонт 12 км на ділянці км 0+000 – км 12+300 на автодорозі Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань від міста Золотоноша до дамби через річку Дніпро. Наразі проводяться роботи із фрезерування старого асфальтобетонного покриття та влаштовується основа дороги – щебенево- піщана суміш оброблена цементом.

– Розпочалися підготовчі роботи до проведення поточного середнього ремонту 6 км на ділянці км 83+700 – км 89+700 на автодорозі Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань у селі Носачів Смілянського району.

– Також тривають підготовчі роботи до проведення поточного середнього ремонту 8,5 км на ділянці км 147+580 – км 156+100 на автодорозі Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань від міста Звенигородка до села Вільховець Звенигородського району.

У рамках програми Президента України «Велике будівництво», відповідно до планів Укравтодору, у 2020 році у Черкаській області запланували відновити покриття на 234 км автодоріг державного значення.