Під час останнього засідання сесії Черкаської міської ради, яке відбулося 8 липня, депутати підтримали електронну петицію щодо відповідальності власників собак за вигул неналежним чином.

Про це інформує пресслужба Черкаської міської ради, передає ЧЕСНО.

Згідно з ухваленим рішенням, департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради доручили визначити місця для вигулу собак.

Управлінню інспектування потрібно посилити контроль за дотриманням Правил благоустрою міста Черкаси та Правил утримання і поводження із тваринами у м. Черкаси, в частині вигулювання, утримання і поводження з тваринами (собаками), щодо їх власників чи інших осіб, які несуть адміністративну, цивільно-правову та кримінальну відповідальність, згідно із чинним законодавством України.

А ГУНП в Черкаській області рекомендували посилити контроль за дотриманням законодавства про охорону тварин при патрулюванні міста.

У департаменті ЖКК нагадують, що за порушення Правил утримання і поводження із тваринами у м. Черкаси, затверджених рішенням Черкаської міської ради від 12.03.2009 №4-991 передбачена відповідальність за ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров’ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб – від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Із повним переліком Правил утримання і поводження із тваринами у м.Черкаси можна ознайомитися ТУТ.