На Черкащині співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Черкаській області спільно з обласним Управлінням патрульної поліції вилучили з незаконного обігу велику партію спирту сумнівної якості та походження. Заходи здійснювались у межах проведення операції «Акциз-2020».

Про це повідомляє ГУ ДПС у Черкаській області, передає ЧЕСНО.

Незаконну продукцію виявили на автомобільній трасі Київ-Одеса поблизу с. Собківка Уманського району Черкаської області у спеціально обладнаному для перевезення контрафактної продукції вантажному автомобілі. Ним здійснювалось транспортування не облікованого спирту, призначеного для незаконного виготовлення алкогольних напоїв.

Під час огляду у вантажному відсіку автомобіля виявили 92 бочки ємністю по 225 літрів кожна, заповнених прозорою рідиною з характерним запахом спирту. З незаконного обігу вилучили 20 700 літрів спирту орієнтованою вартістю 3 726 000 грн, який міг бути використаний для виробництва біля 51 750 літрів алкогольного сурогату та автомобіль, яким здійснювалось транспортування спирту.

Нині тривають заходи по встановленню власника підакцизної продукції та каналів її постачання на територію України.

За вказаним фактом до ЄРДР внесли відомості про вчинення кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 358, ч. 1 ст. 204 КК України.