Цими вихідними в Кам’янці фестивалили. 11 липня тут пройшов третій фестиваль класичної музики Kamianka Music Fest, що з кожним роком збирає все більше гостей. Нині він був присвячений до 180-й річниці від дня народження великого композитора Петра Ілліча Чайковського.

Про це повідомляє пресслужба Кам’янської міської ради, передає ЧЕСНО.

Фестиваль включає в себе різноманітні заходи окрім основної музичної програми, від екскурсій по місту та Тясминському каньйону до літературних читань за участю письменників НСПУ, вихованців Кам’янської дитячої літературної студії «Брость» імені Данила Кононенка та поетів-земляків.

Цього року фестиваль в Кам’янці відвідало чимало гостей з різних куточків України та жителів громади. З дотриманням карантинних вимог фестиваль все ж таки став «ковтком свіжого повітря» після значних епідемічний обмежень на проведення культурних подій.

Традиційно Kamianka Music Fest відкрили концерт класичної музики вихованці лауреатів та переможці конкурсу пам’яті П. І. Чайковського Кам’янської дитячої музичної школи. Паралельно із концертом тривала мистецька виставка художників і майстрів (із Кам’янки, Сміли, Черкас, Києва), виставка-продаж продукції місцевих підприємців, майстер-класи (різьби по дереву, плетіння із бісеру, аквагриму, гончарства).

Починаючи з 18.00 для гостей фестивалю грав камерний оркестр світового класу – «Віртуози Києва», що подарував відвідувачам неперевершені емоції та зірвав хвилю овацій.

Родзинкою фестивалю став виступ тріо джазової піаністки Наталії Лебедєвої у тандемі з найкращою співачкою України за версією журналу «Elle Ukraine 2017» Лаурою Марті, які подарували неповторну атмосферу джазу. Гості фестивалю мали змогу послухати живий виступ справжніх майстрів своєї справи і насолодитися музикою, якою живе весь культурний світ.

Завершували музичну частину фестивалю Jazz music Jam session by MIKE LEVTUSHENKO & ARTROOM з м. Черкаси, які продовжували дарувати неперевершену авторську музику до пізньої ночі.

За словами міського голови Володимира Тірона, музичний фестиваль Kamianka Music Fest став невід’ємною культурною традицією об’єднаної громади. Подія такого масштабу показує, що громада рухається, розвивається та заявляє про себе шляхом популяризації частини своєї історії.