Слідчі ДБР попередили замовне вбивство заступника міського голови Черкас, а самого замовника затримали.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає ЧЕСНО.

Слідчі затримали депутата Черкаської міської ради, який замовив вбивство заступника міського голови міста Черкас.

Слідством встановлено, що один з депутатів міськради через конфлікт на тлі розподілу сфер впливу, за грошову винагороду намагався організувати умисне вбивство. Депутат знайшов посередника, якому доручив підібрати виконавця вбивства та сплатив йому завдаток.

Під час спецоперації правоохоронці імітували вбивство заступника міського голови та після передачі грошей в якості оплати за злочин та затримали його організатора.

 

Зараз вирішується питання про повідомлення затриманому депутату про підозру у підготовці та організації умисного вбивства та його замовлення (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 15 п. 11, п. 12 год. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України). Також йому готують обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Затриманому загрожує тюремний термін від 10 до 15 років.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Сергія Воронова, ідеться про депутата міськради Максима Шадловського. “Нині у департаменті освіти та гуманітарної політики відбувається огляд робочого місця працівника та депутата Черкаської міської ради – Шадловського Максима Володимировича”, – написав Воронов в соцмережі.