У Смілі вчергове не зібралися на сесію депутати Смілянської міської ради. На засіданні народні обранці мали б проголосувати за низку важливих питань, зокрема за зміни до бюджету, які б дозволили виплатити заробітні плати медичним працівникам міста. 

Для налагодження діалогу із представниками депутатського корпусу на засідання приїхав голова Черкаської ОДА Роман Боднар, передає ЧЕСНО з посиланням на пресслужбу Черкаської ОДА.

– Мусив приїхати на засідання, проблема вийшла за межі рівня міста. Кворуму немає, але зобов‘язані напрацювати дорожню карту і вирішити питання. Готовий виступити комунікатором між сторонами, хоч це і не моя безпосередня компетенція. Страждають сміляни, тому повинен втрутитися. Це не тиск, а пошук компромісу, хочу, щоб сторони почули один одного. На наступному тижні маємо розблокувати цей деструктивний процес. Продовжуємо переговори, – сказав очільник ОДА.

Нагадаємо, що у Смілянській міськраді виник конфлікт між більшістю та опозицією, через що вже кілька місяців поспіль немає кворуму на сесіях і, відповідно, ухвалення рішень на крористь містян.