Із 3 серпня до 1 вересня у Черкасах триватиме прийом заявок на виділення грантів у галузі культури.

Про це повідомляє пресслужба ЧМР, передає ЧЕСНО.

У міській програмі виділення грантів в галузі культури на 2018-2022  роки передбачено чимало доволі актуальних напрямків, які могли б зацікавити наших громадян.

А саме:

– гранти на поїздки  для участі у фестивалях, конкурсах, культурних подіях тощо, що відбуваються в Україні та за кордоном;
– гранти на створення культурної події;
– гранти на створення мистецьких робіт (арт-об’єктів, вуличних інсталяцій, кінопродуктів та інших);
– гранти на видання книг, каталогів культурного спрямування.

Призначення грантів здійснюється щорічно департаментом освіти та гуманітарної політики за пропозицією Експертної ради. Грант можуть отримати громадські некомерційні організації, ініціативні групи або ж окремі особи.

Напрями реалізації грантів: візуальне мистецтво, література, музика, кінематографія, фотографія, хореографія, театральне мистецтво,  культурно-мистецькі проекти (фестиваль, конкурс, театральна постановка, майстер-клас, конференція, концерт, літературне читання, курс лекцій,виставка, симпозіум тощо).

Не розглядатимуться проектні заявки від політичних, релігійних організацій, установ, закладів міської, обласної комунальної власності, органів державної влади та місцевого самоврядування, а також від комерційних структур.

Максимальний  розмір грантової допомоги:

– на створення мистецької роботи  може складати до 30,0 тис. грн.;
– на поїздку для участі у фестивалях, конкурсах, культурних подіях – до 30,0 тис. грн.;
– на видання книги, каталогу – до 30,0 тис. грн.;
– на створення культурної події – до 80,0 тис. грн.

Бажаючим отримати допомогу з міського бюджету на реалізацію власних проектів варто поспішати і подавати відповідні заявки. Документи на виділення грантів приймає  департамент освіти та гуманітарної політики  Черкаської міської ради за адресою: вул. Гоголя, 251, кім. 212. Детальна інформація за телефоном: 36-00-06.