Котельні, центральні теплові пункти та мережі продовжують готувати до експлуатації в зимовий період.

Про перебіг таких робіт міський голова Анатолій Бондаренко поінформував у прямому ефірі програми «Вечірній прайм» на каналі ВІККА, передає ЧЕСНО.

– Цього року підготовку до нового опалювального сезону ми розпочали навіть раніше, – коментує Анатолій Васильович. – Водночас, варто розуміти, що це комплексний процес, який одночасно з модернізацією систем опалення передбачає й закупівлю нової техніки, обладнання, оплата за спожите тепло. На жаль, на сьогодні існує достатньо велика заборгованість серед населення. Перед НАК «Нафтогаз України» місто розрахувалося на 95 відсотків.

За його словами, нині в Черкасах тепловики завершили І і ІІ етапи гідравлічних випробувань. До них вдаються, аби виявити та ліквідувати максимально можливу кількість найбільш зношених ділянок мереж та запобігти появі пошкоджень уже під час опалювального сезону.

У результаті на мережах Черкаської ТЕЦ виникли 59 пошкоджень, 50 із них наразі – ліквідовані.

Натомість на мережах «Черкаситеплокомуненерго» виявили 102 пориви. На сьогодні ремонтні бригади усунули 41 із них, над рештою продовжують працювати.
До опалювального сезону модернізують, поза тим, котельні та теплові пункти.
Комунальне підприємство «Черкаситеплокомуненерго» має 34 котельні, 12 із них уже готові до зимового періоду, із 81 центрального теплового пункту підготували 56.
– Зі 121 котла підприємства заміни потребує лише один. Наразі тривають роботи на квартальній котельні за адресою Дашкевича, 62, – говорить Анатолій Бондаренко. – Тут буде встановлено новий, більш ефективний, енергоощадний котел.

Поза тим, за інформацією департаменту житлово-комунального комплексу, до початку нового опалювального періоду управляюча компанія запланувала оглянути та підготувати 729 житлових будинки. Нині фактично готові 372 будинки (51%).

Ними виконано поточний ремонт 117 із 220 покрівель (53%), 76 із 140 внутрішньобудинкових систем постачання теплової енергії та гарячої води (54%), 39 із 70 систем холодного водопостачання (56%), у 229 будинках провели промивання внутрішньобудинкових систем постачання теплової енергії.