В інтересах територіальної громади міста Черкаси, попереджаючи негативні наслідки використання земель водного фонду не за цільовим призначенням, Черкаська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Черкаської області з позовом про скасування державної реєстрації права комунальної власності на земельну ділянку із цільовим призначенням земель для житлової та громадської забудови площею 1,2 га за Черкаською міською радою та визнання недійсною державної реєстрації цієї ділянки, як об’єкта речових прав в Державному земельному кадастрі.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Прокурори встановили, що Черкаською міською радою в 2019 році зареєстровано право комунальної власності на земельну ділянку площею 1,2 га по вул. Сергія Жужоми у м. Черкаси з цільовим призначенням для житлової та громадської забудови, хоча остання знаходиться в межах прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища р. Дніпро.

Як наслідок, органом місцевого самоврядування безпідставно виведено частину земель прибережної захисної смуги із категорії земель водного фонду, чим створено передумови для її незаконної забудови з подальшими негативними наслідками для екологічного стану водойми.